eyeOpen.nl maakt gebruik van cookies (en vergelijkbare technieken) voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Jouw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden door middel van tracking cookies, zodat we je ook buiten onze website relevante aanbiedingen kunnen doen. Ga je verder op de site? Dan stem je erin toe dat wij cookies plaatsen en daarmee jouw persoonsgegevens verzamelen. Lees meer over hoe wij met jouw gegevens om gaan.

Privacy Statement

eyeOpen.nl neemt jouw privacy serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen houden we ons aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Hieronder lees je wat wij met jouw gegevens doen en waarom.

Wie is eyeOpen.nl?

eyeOpen.nl biedt online hypotheekberekeningen en vergelijkingen door middel van diverse tools, alsmede heldere informatie en handige tips op haar website. Op deze manier wil eyeOpen.nl jou helpen bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen. Bij eyeOpen.nl kun je daarnaast terecht voor het afsluiten van de hypotheek en het regelen van de bijbehorende verzekeringen.

Je kunt ons vinden op:
eyeOpen N.V.
Meeuwenlaan 98-100
1021JL Amsterdam

We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27364602. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens staat onder nummer 1442871 aangegeven hoe wij jouw persoonsgegevens opslaan en gebruiken.

Welke informatie verzamelt eyeOpen.nl?

Berekeningstools

Op de website van eyeOpen.nl kun je gebruik maken van verschillende berekeningstools om berekeningen en vergelijkingen ten aanzien van je hypotheek te krijgen. Om de berekeningen en vergelijkingen te kunnen doen, hebben wij wel wat informatie van je nodig, zoals bijvoorbeeld je bruto jaarinkomen, geboortedatum en informatie over je financiële verplichtingen. Welke gegevens we precies nodig hebben wordt per tool aangegeven op de website van eyeOpen.nl.

Content

eyeOpen.nl biedt op haar website de mogelijkheid om gratis informatie en documenten te krijgen, zoals artikelen en blogs, video’s, eBooks en modelcontracten. Om bepaalde documenten te kunnen downloaden vragen we je de volgende informatie aan ons te verstrekken:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Hoever je bent met je huizenjacht

Account

Als je toegang wilt hebben tot een uitgebreidere hypotheekberekening, of je klant wilt worden bij eyeOpen.nl, dan kun je een account aanmaken. Voor het aanmaken van een account vragen we je de volgende gegevens aan ons verstrekken:

  • E-mailadres
  • Wachtwoord
  • Telefoonnummer (optioneel)
  • Waar je naar op zoek bent
  • Hoever je bent met je huizenjacht

In je account kun je nog aanvullende informatie toevoegen zoals daar aangegeven, zoals bijvoorbeeld je NAW-gegevens, inkomensgegevens en waarde van jouw woning en/of te kopen woning. Daarnaast worden bij het aanmaken van een account de gegevens die je hebt ingevoerd bij het gebruik van berekeningstools, waaronder de uitkomsten daarvan, en het downloaden van content, gekoppeld aan en opgeslagen in jouw account.

Bezoek aan de website

Om de website van eyeOpen.nl optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina's goed te kunnen weergeven en om de berekentools te beveiligen) heeft eyeOpen.nl bepaalde informatie nodig. eyeOpen.nl verzamelt daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens jouw gebruik van de website. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (nummer van je computer dat het mogelijk maakt jouw computer te herkennen), je internet service provider, het type browser (computerprogramma om internetpagina's mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, gegevens over je device, locatiegegevens, de duur van je bezoek en een SessionID (een specifiek nummer dat gekoppeld is aan jouw bezoek aan de website).

Doel van de verwerking

De gegevens die we van jou verzamelen gebruiken we voor de volgende doeleinden:
  • Om jouw gebruik van de website, met daarop de berekeningstools en jouw account, mogelijk te maken;
  • Om contact met je op te nemen naar aanleiding van een bericht van jou via de website of andere door jou gestelde vragen of klachten;
  • Om je op de hoogte te brengen van nieuwe diensten van eyeOpen.nl en – als je je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld – van derden en van ontwikkelingen op financieel gebied;
  • Om analyses te verrichten voor statische en wetenschappelijke doeleinden;
  • Om onze website en onze diensten te beveiligen, aan te passen en te verbeteren;
  • Om informatie over jou te verstrekken aan derden in het kader van onze dienstverlening, indien je daarom hebt gevraagd, je daar toestemming voor hebt gegeven of op basis van wet- en/of regelgeving.

Gebruik door derden

eyeOpen.nl kan jouw persoonsgegevens doorgeven aan en uitwisselen met derden voor het verlenen van onze diensten aan jou. Verder kunnen wij je persoonsgegevens doorgeven als je daarvoor toestemming hebt gegeven of als we daartoe op basis van wet- en/of regelgeving verplicht zijn, dit noodzakelijk is voor een rechtszaak of als dit nodig is om de eigen rechten van eyeOpen.nl te beschermen.

Cookie gebruik

Een gedeelte van de persoonsgegevens die eyeOpen.nl van je ontvangt, waaronder de gegevens die worden verkregen bij het bezoek aan de website van eyeOpen.nl, wordt door eyeOpen.nl via cookies verzameld. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de harde schijf of in het geheugen van je computer worden opgeslagen. Meer informatie over de cookies die eyeOpen.nl gebruikt kun je vinden in ons cookie statement.

Via onze website kun je doorklikken naar socialemediapagina’s waaronder op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest en Google+. Via de social plug in voor deze koppeling kunnen door derde partijen cookies op je computer worden geplaatst. Deze cookies kunnen bedoeld zijn om jouw gebruikservaring te verbeteren, maar er kunnen tevens tracking cookies worden geplaatst die worden gebruikt om jouw surfgedrag over meerdere websites te volgen en een profiel van jouw surfgedrag op te bouwen.

Als je niet wilt dat er gebruik wordt gemaakt van cookies, kun je in de browser van je computer zo instellen dat deze geen cookies accepteert en alle cookies verwijdert. Kijk in de helpfunctie van je browser om te zien hoe je cookies kunt verwijderen. Als je gebruik maakt van verschillende computers of browsers, dan moet je deze handeling per computer of browser herhalen. Hou er rekening mee dat als je alle cookies verwijdert, het kan zijn dat onderdelen van de website van eyeOpen.nl niet meer goed werken.

Doorklikken naar andere websites

Op de website van eyeOpen.nl kun je doorklikken naar andere websites. Hoewel we deze websites zorgvuldig kiezen, zijn we natuurlijk niet verantwoordelijk voor hoe die websites met jouw gegevens omgaan. Lees daarom, als het kan, het privacy statement van de website die je bezoekt.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons

We slaan jouw persoonlijke gegevens veilig op. Dit betekent dat wij verschillende beveiligingsmaatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat we je persoonsgegevens niet kwijtraken en dat anderen niet bij je persoonsgegevens kunnen indien ze daar niet toe bevoegd zijn. Daarbij bewaren wij jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor we ze hebben gekregen, zoals aangegeven in dit Privacy Statement.

Inzien van je gegevens

Je kunt de (persoons-)gegevens die je hebt ingevuld bij het aanmaken van je account, of later in je account hebt toegevoegd altijd terugzien en wijzigingen in je account.

Als je wilt weten welke persoonsgegevens we verder nog van je hebben opgeslagen, dan kun je ons vragen daarvan een overzicht aan je te sturen, door een e-mail te sturen aan info@eyeopen.nl. Mocht je in dit overzicht iets zien dat je wilt veranderen, corrigeren of laten verwijderen, dan kun je dat ook via info@eyeopen.nl vragen. Mochten we besluiten om de persoonsgegevens niet aan te passen of te verwijderen, dan zullen we aangeven waarom we dat niet doen.

We zullen binnen 4 weken reageren op jouw vraag. We kunnen je daarbij vragen om je te identificeren, zodat we er zeker van zijn dat niemand misbruik van je gegevens maakt.

Kan dit Privacy Statement worden gewijzigd?

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt op de website van eyeOpen.nl en/of via berichtgeving aan jou.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over het privacy statement? Stuur dan een e-mail aan info@eyeopen.nl